Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google kondigt Android Market aan

Redactie
30 augustus 2008, 5:09
1 min leestijd
Google kondigt Android Market aan

Afgelopen donderdag werd op de Android Developers Blog het Android Market systeem gepresenteerd. Android Market is een open distributie systeem die gebruikers de mogelijkheid geeft om op een gemakkelijke manier Android applicaties te vinden, delen en downloaden.


Het systeem is vergelijkbaar met YouTube waar gebruikers video’s kunnen vinden en delen. Het is bij Android Market dan ook mogelijk om net zoals bij YouTube feedback te geven op Android applicaties en de applicaties te waarderen met sterren.

Lees verder na de advertentie.

Android Market is het antwoord van Google op de iPhone App Store van Apple. Het grote verschil tussen deze twee systemen zit hem in de toegankelijkheid van de gebruikers en ontwikkelaars. Waar Google Android Market zo open en toegankelijk mogelijk probeert te houden daar houdt Apple de touwtjes stevig in handen. Zo heeft Apple onlangs verschillende applicaties (waaronder een tetris kloon en een gewelddadige strip) verwijderd uit de App Store omdat deze niet zouden voldoen aan de ‘standaard van de community’. Bij Android Market bepaalt de community zelf of een applicatie voldoet aan de standaard door deze te waarderen met sterren.

Waar het voorheen voornamelijk ging om het op de markt brengen van de meest geavanceerde telefoon met de nieuwste technische snufjes daar lijkt het slagveld zich nu te verplaatsen naar de applicaties. En met Android Market lijkt Google een stap in de goed richting te zetten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu