Google kondigt Google Docs bewerken op Android aan

Redactie
20 september 2010, 17:11
1 min leestijd
Google kondigt Google Docs bewerken op Android aan
google docs android

Op je Android-toestel kun je al toegang krijgen tot Google Docs, maar om de documenten te bewerken heb je aparte apps nodig. Daar komt binnenkort verandering in, want Google heeft aangekondigd dat ze bewerkingsopties voor Android mogelijk gaan maken. De aankondiging werd gedaan in een blogposting van Google zelf en op Google Atmosphere in Parijs. Dit is een evenement waar meer dan 300 IT-professionals bij elkaar zijn om te praten over cloud computing.

Google demonstreerde er hoe je Google Docs op een Android-toestel kunt gebruiken om documenten te bewerken. Komende weken wordt het ook mogelijk voor collega’s om samen te werken aan documenten, op een breed aanbod van apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Google Atmosphere is een jaarlijks Europees evenement, gericht op webgebaseerde applicaties. Dit jaar lag de focus op productiviteit en beveiliging. Meer dan 3 miljoen bedrijven gebruiken al Google en meer dan 30 miljoen gebruikers zijn afhankelijk van de diensten van Google om berichten te sturen en samen te werken.

Dubbele beveiliging dankzij je mobiele telefoon

Op Google Atmosphere kondigde het bedrijf nieuwe maatregelen aan, die het werken met Google-webapps veiliger moeten maken. Er komt een verificatie in twee stappen om toegang te krijgen tot je Google-account.

google accounts

Op een website vul je eerst je wachtwoord in en daarna een unieke code die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. Daardoor combineren ze twee beveiligingslagen: het wachtwoord zit in je hoofd en je mobiele telefoon draag je op zak. Iemand kan je wachtwoord achterhalen, maar heeft meestal niet toegang tot je mobiele telefoon. De optie komt nu al beschikbaar voor gebruikers van de Google Apps Premier, Education en Government Edition (dus nog niet voor gewone gebruikers). In de komende maanden zullen ook gebruikers van de Standard Edition de functie tot hun beschikking krijgen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's