Google kondigt Google Goggles en update van Google Maps aan

Redactie
7 december 2009, 21:52
2 min leestijd
Google kondigt Google Goggles en update van Google Maps aan
Google Goggles


Google heeft op een persconferentie vandaag een nieuwe applicatie voor Android gelanceerd, Google Goggles. Ook hebben ze een update gelanceerd van Google Maps en de nieuwe dienst Google Favorite Places.

Lees verder na de advertentie.

Met Google Goggles kun je een foto maken van boeken/dvd/cd’s, bekende plaatsen, kunst, logo’s, contactgegevens zoals visitiekaartjes, producten en ook barcodes. Als je een foto maakt van een item scant de software deze foto, herkent de tekst en vorm en voert hiermee vervolgens een zoekopdracht uit.

Richt je de camera van je Android-toestel bijvoorbeeld op de Golden Gate Bridge, dan zal Google Goggles een zoekopdracht uitvoeren waarbij je het Wikipedia-artikel over deze brug kunt raadplegen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en Google vraagt dan ook jullie medewerking om te bepalen of wat je fotografeert ook klopt. Je kunt aan elke zoekopdracht een waardering geven. Wel geeft Google aan dat het nog niet op alles werkt, bijvoorbeeld niet op eten, planten of dieren.

Als extra functie toont Google Googles ook een informatielaag onderin het scherm, die informatie over punten om je heen laat zien. Dit is vergelijkbaar met wat er bij de applicatie Layar gebeurt. Als je op een titel drukt krijg je extra informatie hierover te zien. Je kunt Google Goggles vinden door in de Android Market te zoeken naar ‘goggles’.

Er is ook een update voor Google Maps aangekondigd: versie 3.3.0. De belangrijkste optie daarin is lokaal zoeken. Dit betekent dat als je iets zoekt er eerst in jouw nabije omgeving wordt gekeken. Zoek je bijvoorbeeld naar een kasteel, dan laat Google Maps het kasteel in de buurt meteen zien.

Verder kun je nu meteen de Google Labs-functionaliteit aan en uit zetten in de Maps-applicatie zelf. Ook kun je nu meteen een probleem melden als de gegevens niet kloppen.

Via de officiële Google Blog kondigde Google verder ook nog aan dat ze stickers gaan uitdelen met de tekst ‘Google’s Favorite Places’. Bedrijven die hoog scoren in Google en Google Maps krijgen zo’n sticker met een QR-code. Met je Android-telefoon, iPhone, Blackberry en talloze andere toestellen kun je die QR-codes scannen, waarna je direct naar de bijbehorende Place Page wordt doorgestuurd. De raamstickers zijn naar 100.000 bedrijven gestuurd. Om met je Android-telefoon te scannen heb je voldoende aan de gratis applicatie Barcode Scanner. Meer info op google.com/favoriteplaces.

Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's