Google kondigt officieel 70.000 Android-applicaties aan

google logoGoogle heeft officieel aangekondigd dat er meer dan 70.000 Android-applicaties beschikbaar zijn. Ook zijn er meer dan 1 miljard applicatie-downloads geteld. Op dit moment is er een live-conferentie over de financiële resultaten van Google, die je via YouTube kunt volgen. Het aantal van 70.000 ligt lager dan de bijna 100.000 die Androlib.com heeft geteld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Maar de groei is nog steeds indrukwekkend. Google kondigde een paar weken geleden nog aan dat er per dag gemiddeld 160.000 Android-telefoons worden geactiveerd: elke twee seconden is er een gebruiker die een nieuwe Android-smartphone in gebruik neemt.

Google boekte ook een goed financieel resultaat. Ongeveer de helft van de omzet komt uit de VS, de rest uit andere landen.

google kwartaal

Via: Fortune Google 24/7

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.