Google kondigt Voice Actions voor Android aan

Redactie
12 augustus 2010, 20:55
2 min leestijd
Google kondigt Voice Actions voor Android aan
voice actions

Google organiseerde vanavond een persconferentie in de VS, waarin ze aankondigden dat de spraakherkenning van Android wat nieuwe mogelijkheden krijgt. Het gaat om commando’s die je met je stem kunt geven. Niet alleen om te zoeken op internet, maar voor allerlei acties die je op je telefoon zou willen doen. Helaas werkt Voice Actions momenteel alleen in het Engels, voor sprekers met een Amerikaans accent. Maar mocht je in het Engels willen proberen, dan vind je hieronder een lijstje met commando’s en een video waarin een tamelijk opgewonden Google-medewerker (zie foto) een demonstratie geeft. De commando’s zijn bedoeld om je Android-toestel te kunnen gebruiken als organizer, als muziekspeler, notitieblok, GPS-navigatiesysteem en meer. Met Voice Actions kun je dit allemaal bedienen, bijna handsfree.

Om Voice Actions te kunnen gebruiken moet je onderstaande apps installeren. Daarna druk je op de microfoonknop een paar seconden in om het ‘Speak Now’-scherm in beeld te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

De volgende acties worden ondersteund:

send text to [contact] [message]
listen to [artist/song/album]
call [business]
call [contact]
send email to [contact] [message]
go to [website]
note to self [note]
navigate to [location/business name]
directions to [location/business name]
map of [location]

Google heeft ook meteen een nieuwe versie van de Google-zoekwidget voor Android ingebracht. Bij het intikken van een zoekopdracht, zoals ‘italiaanse restaurants’ krijg je dan meteen een lijst met suggesties en waarderingen te zien. Ook kun je je zoekopdracht verfijnen door op het potloodicoontje te klikken.

voice action

Voor beide functies (Voice Actions en de vernieuwde zoekwidget) heb je Android 2.2 Froyo nodig. Op nieuwe toestellen zoals de Motorola Droid 2 zal het al meteen voorgeïnstalleerd zijn. Heb je een ander toestel, zoals de Nexus One of de eerste generatie Droid, dan moet je de applicaties handmatig installeren via onderstaande QR-codes.

Update: veel mensen melden dat ze de applicatie via onderstaande QR-codes nog niet kunnen vinden. We zijn dit aan het uitzoeken.

In onderstaande video zie je Mike LeBeau, hoofdengineer van het project.

Meer info op de officiële Google Mobile Blog

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's