Google koopt AdMob, specialist in mobiele advertenties (Update: en VoiP-bedrijf Gizmo5)

admob androidGoogle heeft grootse plannen met mobiele advertenties: zojuist werd bekend dat ze het mobiele advertentienetwerk AdMob hebben gekocht. Google betaalt $750 miljoen voor het bedrijf, dat eerder al $50 miljoen van investeringsmaatschappijen bijeen schraapte. AdMob was al op zoek naar nieuw geld en was van plan om over een jaar naar de beurs te gaan. Die stap kan nu worden overgeslagen, want Google wordt 100% eigenaar van AdMob. Zelf is Google al actief met mobiele advertenties, maar dit gebeurt vooral op websites. AdMob is meer gespecialiseerd in het vertonen van advertenties binnen applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

AdMob heeft in de Android Market de applicatie AdMob SDK staan, waarmee je een demonstratie kunt zien hoe de advertenties in een willekeurige applicatie (in dit geval de voorbeeldgame Lunar Lander) worden vertoond. De afbeelding hieronder toont een ander voorbeeld:

admob advertentie

AdMob is niet het enige bedrijf dat Google vandaag heeft gekocht, ook VoIP-aanbieder Gizmo5 is overgenomen voor een nog onbekend bedrag (via The Next Web).

Bron: Business Insider
Zie ook: persbericht AdMob

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.