De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google koopt belangrijk platform voor streamen van video en audio

Erwin Vogelaar
8 juli 2016, 11:44
2 min leestijd
Google koopt belangrijk platform voor streamen van video en audio

De nieuwste bedrijvenaankoop van Google is Anvato, een platform voor het coderen, bewerken, publiceren en distribueren van video-content op meerdere platformen.

Lees verder na de advertentie.

Google koopt Anvato

Google is weer lekker aan het shoppen. Eerder deze week werd bekend dat het bedrijf het Franse Moodstocks heeft overgenomen. Deze kleine start-up gebruikt machine learning om razendsnel objecten te herkennen. Deze technologie heeft uiteraard allerlei toepassingen voor de verschillende Google-producten. De volgende aankoop van Google is weer iets heel anders. Anvato is een volledig geautomatiseerd platform voor het coderen, bewerken, publiceren en distribueren van video-content op smartphones, televisies en meer platformen. Niet zo spannend als Moodstocks dus, maar wel een belangrijke partij op het gebied van streamen.

google koopt anvato

“De cloud transformeert de manier waarop video-content wordt gemaakt, wordt gedistribueerd naar allerlei verbonden apparaten en hoe gebruikers deze content gebruiken”, stelt Google over de aankoop. Over-the-top-technologie is volgens het bedrijf tegenwoordig zeer belangrijk als manier om audio, video en andere media te verspreiden. Over-the-top, of OTT, betekent dat er geen tussenkomst van een netbeheerder in de controle en distributie van de content plaatsvindt.

Het Cloud Platform van Google en Anvato gaan samenwerken om cloudoplossingen voor bedrijven in de media- en entertainmentindustrie aan te bieden, zodat ze video in betere kwaliteit kunnen aanbieden op smartphones, televisies en meer. Tevens biedt de technologie mogelijkheden voor het bewerken van de content in de cloud en het geld verdienen aan de content. Anvato is niet bepaald een kleine partij, want onder de klanten van het bedrijf behoren grote Amerikaanse zenders zoals NBCUniversal, MSNBC, CBS en Fox Sports. Grote mediabedrijven heeft Google nog niet eerder op deze manier kunnen bedienen met het Google Cloud Platform, dus het gaat om een compleet nieuwe markt voor het bedrijf om aan te verdienen. Google stelt in de komende maanden meer te delen over hoe het Anvato in zijn eigen platform gaat integreren.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu