Google koopt bedrijf SageTV voor nieuwe tv-functies
Redactie

sage tvDe Android-gebaseerde dienst Google TV is nog niet echt aangeslagen. Misschien gaat het Google lukken met een nieuwe aankoop: het in Californië gevestigde SageTV. Dit bedrijf haalde na de overname meteen de website offline en stuurt klanten die meer willen weten voortaan door naar een e-mailadres bij Google (sagetv-dev@google.com). Alleen de forums zijn nog bereikbaar. SageTV is een mediacenter en Slingbox-achtig product. Een mogelijke toepassing is dat Google de DVR-opnamefuncties van SageTV gaat toevoegen aan Google TV. Ook placeshifting zou een welkome aanvulling zijn op Google TV. Met placeshifting wordt bedoeld, dat je niet langer je opnames en tv-programma’s hoeft te kijken op de plek waar je tv staat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Google TV staat daarbij thuis, maar je kunt overal ter wereld naar de content kijken, net als bij de Slingbox. Een andere oplossing is dat diensten van SageTV zullen worden gebruikt in een video-oplossing voor Android, waarbij je tv kunt kijken op je telefoon of tablet. Er zijn geen details bekendgemaakt over de prijs die Google heeft betaald voor SageTV.

sagetv apparaat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.