Google koopt BumpTop: 3D multitouch-desktop voor Android-tablets?

bumptopGoogle heeft zojuist BumpTop gekocht voor een onbekend bedrag. Er wordt gesproken over $40 miljoen. Waarom dat interessant voor Android is? BumpTop is een desktopvervanger waarbij je je bureaublad in een 3D-weergave kunt zien. Voor Android-smartphones is het misschien niet zo interessant, maar wel voor Android-netbooks en -tablets. Via multitouch kun je objecten over je virtuele bureaublad heen en weer schuiven. BumpTop Pro-gebruikers hebben te horen gekregen dat de ontwikkeling gaat stoppen en dat BumpTop zelf een andere richting gaat inslaan. Misschien bedoelen ze daarmee de overstap naar Android-tablets?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de video hieronder zie je hoe het werkt:

BumpTop werd afgelopen januari openbaar gemaakt en ontstond uit een afstudeerproject van Anand Agarawala in het kader van zijn Masters-studie.

Hier is nog een ander filmpje waarin het principe wordt uitgelegd:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.