Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google koopt duizend patenten van IBM

Redactie
15 september 2011, 16:51
1 min leestijd
Google koopt duizend patenten van IBM
Google koopt duizend patenten van IBM

Google heeft 1.023 patenten van IBM overgenomen om te gebruiken in de vele rechtszaken die nu tegen Android lopen. De zoekgigant heeft de patenten in augustus gekocht blijkt uit officiele documentatie. Het is niet duidelijk hoeveel Google precies voor de patenten van IBM heeft betaald. Hoewel Google met de aankoop van Motorola Mobility meer dan 17.000 patenten in huis heeft gekregen, is dat kennelijk niet voldoende voor de verdediging van Android.

Er lopen momenteel rechtszaken tegen Android-fabrikanten als Samsung, HTC en Motorola voor het gebruik van Google’s mobiele besturingssysteem. Zij worden aangeklaagd door bedrijven als Microsoft en Apple vanwege de vermoedelijke schending van patenten. Om Android te verdedigen is Google het opnamepad opgeslagen. Zo weren in juli al 1.030 patenten overgenomen van IBM, en levert de overname van Motorola Mobility ook al meer dan 17.000 patenten op.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Google haar patentenportfolio in gaat zetten te verdediging is nog niet helemaal duidelijk. Laatst gaf ze HTC negen patenten die ze al eerder had gekocht van Motorola en Openwave om te gebruiken in de rechtszaak van het bedrijf tegen Android. Momenteel lopen er over de hele wereld rechtszaken tegen Android-fabrikanten. Opvallend is dat Google nog niet rechtstreeks is aangeklaagd.

Bron: Bloomberg

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu