Google koopt Green Throttle Games, mogelijk voor ontwikkeling eigen settopbox

Gijs Ettes
12 maart 2014, 13:59
1 min leestijd
Google koopt Green Throttle Games, mogelijk voor ontwikkeling eigen settopbox
Green Throttle Games

Google heeft het Amerikaanse Green Throttle Games overgenomen, een bedrijfje verantwoordelijk voor de zogenoemde Atlas-controller waarmee het mogelijk was om je Android-smartphone of -tablet om te toveren tot een spelcomputer. Ondanks dat de Atlas een flop bleek, zag Google toch brood in Green Throttle Games. De website Pando meldt dat de zoekgigant de ervaring van het bedrijf gaat gebruiken bij de ontwikkeling van een eigen settopbox.

Green Throttle Games werd in 2012 opgericht door een drietal Amerikanen die onder meer betrokken waren bij de ontwikkeling van Guitar Hero en de Palm Pilot. Middels een investering van 6 miljoen dollar waren ze in staat om de Atlas-controller te ontwikkelen, maar het accessoire werd door velen bekritiseerd om een gebrek aan innovatie. De bijbehorende Android-app is inmiddels verwijderd uit de Play Store, waardoor de Atlas sowieso niet meer te gebruiken is.

Lees verder na de advertentie.

Green Throttle Games voegt zich bij Google-team

Google heeft de overname van Green Throttle Games bevestigd. Voor de oprichters betekent dit dat ze zich voegen bij een niet nader genoemd Google-team, dat mogelijk werkt aan settopbox met multimedia- en gamemogelijkheden. Wat daarvan precies de status is, laat Google niet weten.

Het laatste Google nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Google. Voor informatie over bijvoorbeeld Nexus-toestellen, de Chromecast of Google Glass verwijzen we je graag naar de Google-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu