Google koopt Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar

Redactie
15 augustus 2011, 13:56
1 min leestijd
Google koopt Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar

Google heeft bekend gemaakt dat ze voor 12,5 miljard dollar (zo,n 8,8 miljard euro) Motorola Mobility koopt. Dit is de mobiele tak van het oude Motorola dat onlangs is afgescheiden als een apart bedrijf. Google benadrukt dat Android open zal blijven voor andere fabrikanten. Motorola Mobility zal door Google als een losstaand bedrijf worden gerund.

Google en Motorola hadden eerder al een goede relatie met elkaar. Zo zorgde de eerste Motorola Droid telefoon er mede voor dat Android populair werd in de Verenigde Staten. Voor de eerste tablet met Honeycomb, de Xoom, werkten Google en Motorola ook al samen.

Lees verder na de advertentie.

Wat de deal gaat inhouden voor andere fabrikanten is nog niet helemaal duidelijk. Google geeft te kennen dat Android nog steeds beschikbaar zal blijven om door andere bedrijven te worden gebruikt, maar het lijkt voor de hand te liggen dat Motorola dan een voorkeurspositie zal genieten. Het lijkt bijvoorbeeld niet onwaarschijnlijk dat Motorola nu de Google Nexus telefoons gaat maken.

Met de aankoop van Motorola Mobility verwerft Google ook meteen de patenten van Motorola. Hiermee staat de zoekgigant ineens een stuk sterker in de patentrechtzaken omtrent Android. Motorola heeft een rijke geschiedenis als maker van telefoons en heeft door de jaren heen een flink aantal patenten verworven. Het bedrijf zou zo’n 17.000 patenten in huis hebben, met daarbovenop nog 7.000 lopende patentaanvragen. Ter vergelijking: Nokia bezit over 10.000 patenten en Nortel over 6.000. Onlangs kocht Google ook al 1.000 patenten over van IBM.

Bron: Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu