Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google koopt Motorola Mobility ook vanwege Google TV’

Redactie
15 augustus 2011, 17:16
1 min leestijd
‘Google koopt Motorola Mobility ook vanwege Google TV’
'Google koopt Motorola ook vanwege Google TV'

Nu het nieuws dat Google Motorola Mobility overneemt begint in te zinken, komen er steeds meer vragen naar boven over waarom Google het bedrijf eigenlijk overneemt. In eerste instantie lijkt dit vooral te zijn vanwege de vele patenten die Motorola Mobility bezit, en als het Google hier alleen om te doen was zou ze deze patenten ook kunnen licenseren of overkopen. Een zin in een blogpost van CEO Larry Page doet vermoeden dat de aankoop wellicht een nieuwe impuls gaat geven aan Google TV.

In zijn blogpost waarin Larry Page de aankoop van Motorola Mobility uitlegt is de volgende zin te vinden: “Motorola is also a market leader in the home devices and video solutions business.” Vorig jaar kondigde de zoekgigant Google TV aan en tot nu toe is dit project gefaald. Fabrikanten bleken er niet happig op om de Google TV software (wat ook Android is) op hun televisies of settopboxen te installeren, en daar kan nu wel eens verandering in komen.

Lees verder na de advertentie.

Als Google haar besturingssysteem tot in de huiskamer kan laten doordringen, kan ze de televisies veranderen in een internetapparaat. Zo kan ze ook een gedeelte van de lucratieve televisiereclamemarkt binnenhalen. Deze markt is nog altijd groter dan die van internetreclame. Motorola maakt al televisiesettopboxen en andere thuisnetwerkapparatuur. Als Google het voor elkaar weet te krijgen om deze apparaten van Android te voorzien kan dit er wellicht voor zorgen dat Google TV alsnog een succes wordt

Bron: Business Insider

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu