De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google koopt SlickLogin, bedrijf achter geluidswachtwoord

Gijs Ettes
17 februari 2014, 7:53
1 min leestijd
Google koopt SlickLogin, bedrijf achter geluidswachtwoord
slicklogin

SlickLogin, een bedrijf dat een tweestapsverificatie heeft ontwikkeld waarbij je smartphone dient als middel om een geluidswachtwoord te authenticeren, heeft aangekondigd dat het is overgenomen door Google. Wil je middels SlickLogin ergens inloggen, dan speelt je pc eerst een aantal tonen die met het menselijk oor niet te horen zijn, maar die wel door een app op je smartphone opgepikt kunnen worden. De app analyseert de geluiden en als is vastgesteld dat deze juist zijn, stuurt hij een token terug naar de software die op je pc draait. Vervolgens kun je probleemloos inloggen.

SlickLogin heeft de overname bekendgemaakt op zijn eigen site. Het driekoppige team geeft daar aan dat zij het Google-team gaan versterken en helpen met het uitontwikkelen van nieuwe ideeën om tweestapsverificatie gemakkelijker en veiliger te maken. Google was het eerste bedrijf van tweestapsverificatie gratis ter beschikking stelde voor alle gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Op dit moment heeft SlickLogin nog geen consumentenproduct ontwikkeld en de vraag is – nu het bedrijf door Google is overgenomen – of dat er überhaupt nog komt. Het bedrijf was aanvankelijk gestart met het doel veiligheidsmaatregelen die je online vindt minder ingewikkeld en vervelend te maken.

Het concept is van een geluidswachtwoord als methode om aan te tonen dat je de juiste gebruiker bent, is een interessante en mogelijk eentje die we op termijn terugzien in Googles eigen producten. Of en wanneer dat gebeurt, is echter nog niet bekend.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu