De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google koopt muziekdienst Songza voor verbetering Play Music

Gijs Ettes
2 juli 2014, 9:23
1 min leestijd
Google koopt muziekdienst Songza voor verbetering Play Music
Songza

Streamingdienst Songza is in handen gekomen van Google, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Welk bedrag precies is gemoeid bij de overname is niet bekend, maar volgens geruchten gaat het om circa 39 miljoen dollar. Google gaat Songza gebruiken voor het verbeteren van de eigen muziekdienst Google Play Music, al blijft Songza zelf voorlopig in dezelfde vorm bestaan. Songza biedt afspeellijsten die door een redactie zijn samengesteld en geschikt zijn voor uiteenlopende momenten. Hierbij kun je denken aan muziek voor te feesten, sporten en voor wanneer het tijd is om langzaam naar bed te gaan. Momenteel kent de dienst zo’n 5,5 miljoen abonnees.

Naar eigen zeggen gaat Google alles wat gebruikers waarderen van Songza implementeren in Play Music, al ligt het in de lijn der verwachting dat bepaalde features ook hun weg naar YouTube en andere Google-diensten zullen vinden. We zagen het vorig jaar al bij de overname van navigatie-app Waze; het duurde niet lang voordat bijvoorbeeld de functie om realtime verkeersinformatie op te vragen, werd geïmplementeerd in Google Maps.

Lees verder na de advertentie.

Google koopt Songza om te concurreren met Apple

apple beats

De overname van Songza door Google komt relatief kort na die van Beats Electronics door Apple. Bij die overname kreeg Apple niet alleen de koptelefoontak van Beats in handen, maar ook streamingdienst Beats Music. Wel was er een veel hoger bedrag van maar liefst 3 miljard dollar bij de koop gemoeid; daarmee is het de grootste overname ooit voor Apple.

Google en Apple (iTunes Radio) zijn niet de enige partijen die muziekstreamingdiensten aanbieden. Met partijen als Amazon, Pandora, Spotify en Rdio lijkt de concurrentie moordend.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu