De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google ziet omzet, winst en aantal Android-toestellen stijgen

Gijs Ettes
17 juli 2015, 12:11
1 min leestijd
Google ziet omzet, winst en aantal Android-toestellen stijgen

Google heeft zijn cijfers voor het tweede kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de omzet en winst van het bedrijf zijn gestegen en dat er inmiddels 400 fabrikanten en 500 operators samen goed zijn voor 4000 Android-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Sterk tweede kwartaal voor Google

Het gaat Google voor de wind: de zoekgigant zag zijn omzet en winst in het tweede kwartaal  met respectievelijk 10 en 17 procent stijgen. De kwartaalomzet bedroeg omgerekend 16,3 miljard euro, waarvan het merendeel (16 miljard) afkomstig is uit advertenties. De inkomsten uit Google Play stegen echter ook met 17 procent en door kostenbesparingen kon Google een flinke winststijging realiseren.

YouTube offline Google kwartaalcijfers
Mobiel en video zijn sterke stijgers voor Google.

Daarnaast is het aantal fabrikanten en Android-smartphones de afgelopen tijd gestegen. Het aantal apparaten (dus niet alleen telefoons) met Android is echter nog veel groter. OpenSignal berekende een klein jaar geleden dat er momenteel tussen de 18.000 en 19.000 toestellen met Google’s besturingssysteem in omloop zijn.

Uit de Google kwartaalcijfers komen nog een aantal interessante feitjes naar boven. Zo hebben Google Zoeken, YouTube, Android, Chrome en Google Maps elk ruim één miljard gebruikers en kennen mobiel en video de sterkste stijging. Bij YouTube steeg de gemiddelde tijd die gebruikers naar filmpjes kijken met 60 procent. Mobiele video’s worden inmiddels dubbel zo lang bekeken.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu