Google laat preview van Android 2.0 zien

Google heeft zojuist een nieuwe versie van de Android SDK (2.0) uitgebracht en een officiële videopreview van Android 2.0 online gezet. Grote verbeteringen die in de video aan de orde komen zijn onder andere: betere contactsynchronisatie en meerdere schermformaten. Er is echter ook slecht nieuws: het firmwarebestand van Android 2.0 is groter dan er op de T-Mobile G1 past. Op de HTC Magic en latere toestellen past de firmware wel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dit zijn de onderwerpen die Google belangrijk vond om in het filmpje te bespreken:

  • Beter omgaan met verschillende schermformaten.
  • Een Bluetooth API, waarmee applicaties onderling connecties kunnen maken, zodat je bijvoorbeeld een multiplayer-game op twee toestellen kunt spelen.
  • De mogelijkheid voor ontwikkelaars om gebruikersgegevens en contactgegevens in een centraal systeem op te slaan, zodat je die beter kunt synchroniseren.
  • Quick Contact, waarbij je een contactpersoon kunt selecteren en daarna kunt besluiten hoe je met deze persoon wilt opnemen, bijvoorbeeld Gmail, Facebook of bellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.