Placeholder

Google is van plan om Android 3.0 (Honeycomb) op 2 februari officieel te lanceren. Het bedrijf stuurde uitnodigingen naar journalisten en partners. Afgelopen woensdag bracht Google de zogenoemde software developers kit (SDK) uit, dus een lancering kon niet lang uitblijven. Het evenement voor journalisten, partners en andere uitgenodigden vindt plaats in het hoofdkantoor van Google in Mountain View, Californië.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Honeycomb is een speciale versie van Android voor tablets. Fabrikanten kunnen Android 3.0 installeren op tabletcomputers met grote beeldschermen, zodat gebruikers profiteren van een optimale gebruikersinterface. Er liggen al verschillende Android-tablets in de winkel, maar die draaien op oudere versies van Android.

Honeycomb ziet er heel anders uit dan Gingerbread (Android 2.3). Zo introduceert Google de Action Bar en de System Bar. Deze twee balken geven gebruikers toegang tot de laatste notificaties, widgets en andere belangrijke functies.

De standaardapplicaties, zoals de webbrowser, contacten en de camera, zijn allemaal vernieuwd. Deze apps maken gebruik van het grote beeldscherm van tablets.

Lees meer over de mogelijkheden van Honeycomb in het artikel dat woensdag op Android Planet verscheen.

Via: PC Mag

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.