De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google lanceert Android Design website voor app-ontwikkelaars

Redactie
13 januari 2012, 11:56
1 min leestijd
Google lanceert Android Design website voor app-ontwikkelaars
Google lanceert Android Design website voor app-ontwikkelaars

Google heeft een nieuwe website geopend voor de ontwikkelaars van Android-apps. Op de Android Design website is informatie te vinden hoe apps er het beste uit kunnen zien en wat de achterliggende gedachte achter het design van Android is en wat Google zelf belangrijke aandachtspunten vindt waar goede apps aan moeten voldoen. De bedoeling van de website is om meer uniformiteit tussen de verschillende apps te creëren. Iets waar Google beduidend meer aandacht aan besteedt in Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Voor iederen die meer wil weten over het ontwerp van Android kan zijn hart ophalen bij de Android Design website. Zo is onder meer te lezen welk kleuren je het beste kunt gebruiken, hoe voor verschillende schermgroottes te ontwerpen en hoe je tekstvelden kunt maken. Ook is te lezen hoe iconen zijn opgebouwd maar ook hoe je het beste app-teksten kunt schrijven.

Lees verder na de advertentie.

In een interview met The Verge laat Matias Duarte, het hoofd van de Android User Experience, weten dat site uit richtlijnen bestaat, ontwikkelaars kunnen zelf natuurlijk altijd bepalen hoe hun apps eruit komen te zien. Hoewel de site al vrij uitgebreid is zal volgens Duarte hier de komende tijd nog veel informatie bijkomen. Reden genoeg om de Android Design website aan je favorieten toe te voegen.

Verschillende schermgroottes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's