Google lanceert een aantal Nexus S-telefoons de ruimte in

Redactie
15 december 2010, 12:40
1 min leestijd
Google lanceert een aantal Nexus S-telefoons de ruimte in
nexus-s-e

Werken de sensoren in de Google Nexus S nog wel goed als het heel erg koud is? Dit vroegen ingenieurs van Google zich af. Om een antwoord te vinden lanceerden zij een aantal Nexus S-telefoons. Met helium gevulde weerballonnen brachten de telefoons binnen drie uur naar een hoogte van 32 kilometer. Vervolgens knapten de ballonnen, waarna de smartphones binnen een half uur zachtjes op de aarde landden, met dank aan oranje parachutes.

Twee dagen na de lancering vonden de ingenieurs van Google en de studenten van de universiteit van Californië alle telefoons op één na. De telefoons waren niet beschadigd en functioneerden nog steeds naar behoren.

Lees verder na de advertentie.

Google is zo overtuigd van de kwaliteit van de Nexus S-smartphones, dat het bedrijf satellieten wil bouwen met Nexus S-technologie aan boord. Op dit moment is Google in gesprek met een Brits bedrijf dat satellieten maakt.

De Google Nexus S draait op Android 2.3 en ligt in het eerste kwartaal van 2011 in de winkel. De telefoon heeft een gebogen scherm, een 1 GHz Hummingbird-processor en 16 GB flashgeheugen. Daarnaast is de telefoon uitgerust met een vijf megapixelcamera en een 4“³ Super AMOLED-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels.

Bron: New Scientist

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu