Google lanceert interactieve video-advertenties voor Android

admob androidGoogle’s bedrijfsonderdeel AdMob heeft aangekondigd dat ze interactieve video-advertenties op het Android-platform gaan tonen. De reclamebanners kunnen zich verschillend gedragen, al naar gelang je een applicatie opent of bijvoorbeeld bezig bent met een spelletje. Het gaat om interactieve video’s en zogenaamde interstitials. Dit zijn reclamebanners die in beeld verschijnen vóór of na een pagina met content. De banners zijn bedoeld voor ontwikkelaars die populaire apps maken, zoals de hieronder getoonde Angry Birds-game.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bij het opstarten van Angry Birds krijg je na het opstarten van de app en het tonen van een splashscreen nog een extra tussenscherm te zien, met de reclameboodschap. De banners zelf zijn duurder dan normale banners. Google heeft de interactieve AdMob-banners al in november 2009 op het iPhone-platform gelanceerd. Er zijn meer dan 120 campagnes geweest, onder andere van Best Buy, Seattle’s Best Coffee en Universal Pictures. Volgens Google zijn ze extreem effectief. Google’s inkomsten uit mobiele advertenties zijn sinds de overname van AdMob gestegen van 1 miljard naar 3,5 miljard.

Meer info op Google’s Mobiel Ads Blog.

Angry-Birds-Admob

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.