De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Google lanceert MP3-winkel binnen enkele weken’

Redactie
14 oktober 2011, 14:41
1 min leestijd
‘Google lanceert MP3-winkel binnen enkele weken’
'Google lanceert MP3-winkel binnen enkele weken'

Volgens de New York Times zou Google op korte termijn een MP3-winkel willen openen. Deze muziekdienst zou samenwerken met Google Music, de clouddienst waarbij je je eigen muziek in de cloud kan uploaden en overal kunt beluisteren. Hoewel Google en de grote muzieklabels nog niet op de geruchten hebben gereageerd, lijkt het zeer waarschijnlijk dat een digitale muziekwinkel van Google in de maak is.

Tijdens de introductie van Google Music, dat overigens alleen in de Verenigde Staten te gebruiken is, werd al verwacht dat Google ook de mogelijkheid zou bieden om nummers aan te schaffen. Dit bleek toen niet te lukken omdat eerst de rechten moesten worden geregeld. De muziekindustrie is niet bepaald happig om haar muziek op nieuwe manieren aan te bieden, vooral omdat ze bang zijn controle te verliezen. Dit is vooral ingegeven door Apple die met iTunes de muziekindustrie drastisch heeft veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Bij de huidige Google Music Beta kan je dus alleen je eigen muziek uploaden. Hetzelfde wat Amazon nu al doet in de Verenigde Staten. Hiervoor hoeven geen rechten te worden geregeld en het is eigenlijk een omweg om toch legaal streaming muziek aan te kunnen bieden. Wanneer de Google Music downloadwinkel geopend gaat worden is nog maar de grote vraag. Wellicht dat het ter sprake komt in de Nexus Prime aankondiging van 19 oktober, maar niets is zeker.

Bron: The New York Times

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu