Google lanceert muziekzoekdienst Google Music Search

Redactie
29 oktober 2009, 17:26
1 min leestijd
Google lanceert muziekzoekdienst Google Music Search
GoogleMusic

Google heeft vandaag officieel de aftrap gegeven voor Google Music Search, een muziekzoekdienst die ze met partners als Lala, Pandora, MySpace en nog zeven andere partijen hebben opgezet. Volgens de statistieken staat er in de top 10 van meest uitgevoerde zoekopdrachten in de VS altijd wel iets dat met muziek heeft te maken. Vanaf vandaag is er een gespecialiseerde zoekmachine voor: vul je de naam van een artiest, een nummer of een album in, dan levert dat een lijst op waarmee je meteen een preview kunt beluisteren. Deze nummers worden aangeboden door MySpace en Lala. Daarna kun je het nummer ook meteen kopen.

Weet je echter niet de naam van het nummer of de artiest, dan kun je ook zoeken door een gedeelte van de songtekst in te voeren. Verder is het idee dat je met Google Music Search nieuwe muziek kunt ontdekken. Hiervoor werkt Google samen met Pandora, Imeem en Rhapsody, zodat je op basis van je invoerde zoekactie soortgelijke artiesten en nummers kunt ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

music search

Helaas is de dienst op dit moment nog sterk gericht op gebruikers in de VS. Diensten als Pandora en Rhapsody richten zich voornamelijk op Amerikaanse gebruikers en MySpace is een sociaal netwerk dat in Nederland maar weinig gebruikers heeft. Volgens Google is het een eerste stap om muziek beter doorzoekbaar te maken. Gaandeweg wordt de functie in de VS uitgerold en daarna hopelijk in de rest van de wereld.

music search

Voor Android betekent de aankondiging nog even helemaal niets: er zitten eigenlijk geen mobiele aspecten aan en Google gaat ook geen muziek hosten, verkopen of anderszins aanbieden.

De website is hier te vinden: http://www.google.com/music/

Aankondiging: Official Google Blog

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's