Google Latitude? Buddymob toont ook vrienden op de kaart!

Redactie
10 februari 2009, 20:58
1 min leestijd
Google Latitude? Buddymob toont ook vrienden op de kaart!
buddymob

Kijken waar je vrienden op de kaart zijn? Google Latitude kreeg de afgelopen dagen heel wat aandacht, maar eigenlijk kon het al langer met de sociale netwerk-applicatie Buddymob. Buddymob is een Android-applicatie waarmee je het digitale leven van je vrienden kunt volgen. De ontwikkelaar is van Belgisch/Frans/Britse oorsprong: Kiboo werd door drie Franse ondernemers opgericht in België en verhuisde daarna naar Londen.

Met Buddymob kun je chatten met vrienden, de foto- en video-feeds van je vrienden volgen, andere content delen en kijken waar je vrienden op de kaart zijn. Dat werkt zelfs wanneer je mobiele telefoon geen ingebouwde GPS heeft. Buddymob ondersteunt Twitter, MSN Live, GoogleTalk en Jabber.

Lees verder na de advertentie.

buddymob

De applicatie was meteen populair: binnen een paar uur was de grens van duizend downloads bereikt en na drie dagen moest de applicatie uit de Android Market worden verwijderd wegens teveel belangstelling. Begin december waren er al meer dan 10.000 downloads.

Je kunt Buddymob gratis downloaden uit de Android Market. De dienst wordt gefinancierd uit advertenties, die zijn afgestemd op de locatie en informatie uit het gebruikersprofiel. Je kunt de locatiefunctie en de advertenties ook uitschakelen. Om niet constant gezeur aan je hoofd te krijgen kun je ook onzichtbaar online zijn, of de locatiefunctie uitschakelen.

Op dit moment is de betaversie van Buddymob beschikbaar. Er komen ook versies voor de iPhone en Java-toestellen.

Via: Androiduser

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's