Google start uitrol Google Lens naar Assistant: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
18 november 2017, 18:43
2 min leestijd
Google start uitrol Google Lens naar Assistant: dit moet je weten

Google Lens rolt eindelijk uit naar Google Assistant. De indrukwekkende beeldherkenningssoftware is eerst nog exclusief voor Pixel-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google Lens Google Assistant

Eén van de hoogtepunten van Google I/O 2017 eerder dit jaar was Google Lens. Sindsdien wachten we tot we deze technologie kunnen gebruiken. Eerder was Google Lens al onhandig aanwezig in Google Foto’s op Pixel-toestellen, maar daar hoort de functie natuurlijk niet thuis. Google had al aangekondigd dat Lens uiteindelijk onderdeel zou worden van Google Assistant en die uitrol is nu gestart. Dit moet je daarover weten.

1. Dit is er mogelijk met Google Lens en Google Assistant

Bij het oproepen van de Assistant verschijnt er een nieuw icoontje in beeld. Rechtsonder staat een cameralens die je indrukt om Google Lens te starten. Vervolgens wordt er een camera geopend. Tik op het scherm en je legt een voorwerp in je omgeving vast, waarna de stemassistent informatie geeft over wat je op het scherm ziet.

google lens google assistant

De mogelijkheden zijn enorm. Google Lens kan objecten herkennen en vertellen waar je naar kijkt. Vaak krijg je daar dan ook extra informatie over. Bijvoorbeeld als je Google Lens gebruikt bij een bekend schilderij, dan geeft Google Assistant informatie over de titel en schilder. Richt je Google Lens op een bloem, dan vertelt de assistant wat voor bloem het is.

2. Ook eerst enkel voor Pixel-toestellen

Google kiest ervoor om ook deze functie eerst exclusief op Pixel-smartphones te testen. De eerste eigenaren van een Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen de functie namelijk nu te zien. Waarschijnlijk rolt Google Lens in de komende weken verder uit naar alle Pixel-gebruikers.

3. Komt later naar andere toestellen

Google Assistant was eerst ook exclusief beschikbaar voor Pixel-toestellen en rolde pas later naar alle Android-toestellen uit. Waarschijnlijk werkt dit hetzelfde met Google Lens. Heb je geen Google Pixel, dan moet je dus nog even geduld hebben. Het moment dat we Lens in ons dagelijks leven kunnen gebruiken is in ieder geval wel weer een stapje dichterbij.

Andere mogelijkheden van Google Assistant

Gebruik je nu toch al Google Assistant door je toestel op Engels te zetten? Dan haal je alles uit de spraakassistent met deze twaalf tips. En wist je al dat Google Assistant tegenwoordig muziek kan herkennen?

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu