Google Lens rolt uit naar OnePlus-toestellen: zo werkt het

Erwin Vogelaar
6 mei 2018, 10:32
2 min leestijd
Google Lens rolt uit naar OnePlus-toestellen: zo werkt het

Google Lens rolt uit naar verschillende OnePlus-toestellen. Bezitters van de OnePlus 3/3T en OnePlus 5/5T kunnen ermee aan de slag. We leggen uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Lens OnePlus-uitrol gestart

Google Lens rolt uit naar de meest moderne OnePlus-toestellen. Specifiek kunnen gebruikers van de OnePlus 3/3T en de OnePlus 5/5T met deze technologie aan de slag. Via Google Lens ziet Google Assistant je omgeving en helpt de spraakassistent met wat je ziet.

Om Google Lens te gebruiken moet je de taal van je smartphone op Engels zetten. Dat doe je door naar de instellingen van je smartphone te gaan en bij ‘talen en invoer’ voor Engels te kiezen. Vervolgens roep je Google Assistant op door de homeknop ingedrukt te houden.

google lens oneplus

Is Google Lens naar je uitgerold, dan vind je in het Google Assistant-schermpje dat omhoog komt een icoontje in de hoek. Dit icoontje lijkt op een minimalistische camera. Tik daarop. Als je vervolgens de camera naar iets interessants richt en op het scherm tikt, dan kan Google Assistant er iets over vertellen.

Google Lens werkt niet altijd, maar als het wel werkt is het vrij indrukwekkend. Bij algemene objecten zal Google Assistant een gok doen wat er in beeld te zien is. Richt je de camera echter naar een bekend schilderij, dan zal Google Assistant je direct vertellen welk schilderij het is en kun je meer informatie opzoeken. Ook kan Google Lens onder andere bloemen herkennen.

Daarnaast kan Google Assistant bijvoorbeeld bekende gebouwen, filmposters, boeken enzovoort herkennen. De mogelijkheden worden nog uitgebreid. Google Lens moet nog groeien, maar je kunt er nu dus alvast mee aan de slag op je OnePlus. Probeer het eens uit!

Dit kun je nog meer met Google Assistant

Leuk hoor, zo’n spraakassistent op je smartphone. Maar wat kun je er nou eigenlijk mee? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Met deze twaalf Google Assistant-tips haal je het meeste uit deze assistent.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu