Google Lens-update herkent je stijl en gaat slimmer om met tekst

Thomas Haenen
1 juni 2018, 14:53
2 min leestijd
Google Lens-update herkent je stijl en gaat slimmer om met tekst

De nieuwste Google Lens-update maakt de app weer een stukje slimmer. Zo kan Lens kleding aanraden op basis van wat er in je kast hangt, en lastige woorden in boeken vertalen en uitleggen.

Lees verder na de advertentie.

Google Lens-update voegt slimme features toe

Google Lens is een virtuele assistent die foto’s en andere beelden voor je analyseert. Zo kan de assistent tekst voor je scannen, diersoorten herkennen, of je vertellen wat voor leuke eettentjes er allemaal in de buurt van een gefotografeerd monument te vinden zijn. Je opent Lens via de camera-app op je smartphone. Met een druk op het Lens-logo onder in beeld krijg je relevante info voor je recente foto’s.

In mei kondigde Google verschillende nieuwe features aan voor Lens, die vanaf deze week uitrollen. Nieuw is onder andere Style Match. Daarmee scant Lens objecten in je omgeving, en worden andere producten aangeraden die daarbij passen. Handig als je bijvoorbeeld een kekke vaas zoekt, die matcht met de bank en tafel in je woonkamer.

Ook Smart Text Selection is toegevoegd. Woorden en teksten in beeld worden automatisch herkend. Selecteer je een woord, dan krijg je de definitie, een vertaling, of de mogelijkheid om de tekst te kopiëren naar een andere app.

Google Lens beschikbaar op Sony-smartphones

Steeds meer smartphones bieden ondersteuning voor Google Lens. Zo maakte Sony onlangs bekend dat je Google Lens nu ook kunt vinden in de camera-app op de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Een update die dat mogelijk maakt wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold, dus het kan even duren voor deze functie beschikbaar is op jouw smartphone. De Xperia XZ2 Premium, die deze zomer verschijnt, zal ook over Google Lens-ondersteuning beschikken.

Ook veel toestellen van Nokia, OnePlus en Xiaomi bieden inmiddels Lens-ondersteuning. De precieze beschikbaar hangt af van je regio en het toestel. Hoewel Google Lens graag zou aanbieden op alle Android-smartphones, hebben grote fabrikanten als HTC en LG vooralsnog geen aanstalten gemaakt om de functie toe te voegen op hun toestellen. Later dit jaar verschijnt er daarom een losse Google Lens-app in de Play Store, die je met elk toestel kunt downloaden.

Google Lens is nog niet beschikbaar in het Nederlands. Op sommige smartphones zul je dus de systeemtaal moeten aanpassen naar Engels om de dienst te kunnen gebruiken. Volwaardige ondersteuning in ons land volgt waarschijnlijk later dit jaar, zodra de Nederlandstalige Google Assistant beschikbaar is.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu