Beeldherkenningssoftware Google Lens eerst naar Pixel 2

Thomas Haenen
5 oktober 2017, 9:05
1 min leestijd
Beeldherkenningssoftware Google Lens eerst naar Pixel 2

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen een eerste voorproefje van Google Lens. Ze zijn de eerste smartphones met de slimme beeldherkenningssoftware.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Lens

Google Lens werd dit voorjaar aangekondigd, op de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Destijds werd een release tegen het einde van 2017 beloofd, maar blijkbaar heeft Google toch nog iets meer tijd nodig. In plaats van een brede release verschijnt binnenkort enkel een bètaversie. Deze Google Lens Preview is alleen beschikbaar in de Google Foto’s- en Assistant-app op de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Voor andere apparaten verschijnt de feature ‘op een later moment’, aldus Google. Een precieze datum werd niet genoemd.

https://www.youtube.com/watch?v=7fngCEEdH-8

Google Lens biedt uitgebreide objectherkenning en opties als augmented reality. Het bedrijf wil dit jaar flink inzetten op artificial intelligence, niet alleen met tekst en stembesturing, maar ook met beeld. Lens maakt in feite een zoekmachine van je camera.

De functie in Google Assistant en Google Foto’s biedt geavanceerde objectherkenning. Google demonstreerde eerder dit jaar onder andere hoe Lens verschillende bloemen kan herkennen op basis van je foto’s. Ook is een vorm van augmented reality aanwezig. Richt je Google Lens op restaurants om je heen, dan wordt er boven het beeld relevante informatie getoond, zoals openingstijden en gebruikersreviews. Daarnaast kan Lens automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord van je wifi-verbinding invullen als je een foto van je router maakt.

Google Lens is te vergelijken met de manier waarop Google Translate automatisch buitenlandse woorden vertaalt als je je camera erop richt. Ook lijkt het een upgrade te zijn van Google Goggles, een beperkte objectherkenning-app die het bedrijf jaren geleden lanceerde.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu