Google maakt geen winst op verkoop Nexus 7-tablets

Andy Rubin, de grote baas van Android, heeft tegen All Things Digital gezegd dat Google geen directe winst maakt met de gloednieuwe Nexus 7-tablet. De prijs van 199 dollar (160 euro) voor de 8GB-versie en 249 dollar (200 euro) voor de 16GB-versie zijn tevens de kostprijs van de tablets. Google wil met de nieuwe Google Play Store winst gaan maken. Dit verdienmodel hanteert de Kindle Fire ook.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Rubin bevestigt dat Android-talbets nooit goed hebben verkocht (met uitzondering van de Kindle Fire), maar met de Nexus 7 moet hier verandering in komen. Volgens Rubin kopen consumenten smartphones vanwege de hardware en een tablet vanwege het content-ecosysteem. Met dit ecosysteem bedoelt hij het downloaden (en streamen) van muziek, films, series en boeken. “Ik denk dat een dergelijk ecosysteem het missende puzzelstukje was”, aldus Rubin. De Nexus 7 is in vier maanden ontwikkeld door tientallen ASUS-medewekers en de mobiele afdeling van Google, die als basis de budgettablet ME370T van ASUS gebruikten.