De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google werkt aan nieuwe app voor groepsgesprekken’

Wouter Nijsen
1 april 2016, 9:12
1 min leestijd
‘Google werkt aan nieuwe app voor groepsgesprekken’

Google zou werken aan een nieuwe app genaamd Google Spaces. De app is bedoeld voor groepsgesprekken, waar mensen met dezelfde interesses over een bepaald onderwerp kunnen praten.

Lees verder na de advertentie.

Google Spaces

Dat meldt Android Police. Google Spaces lijkt een beetje op een sociaal netwerk, doordat je personen toevoegt  aan een conversatie en je makkelijk content kunt vinden om toe te voegen aan je gesprek. Een `Space` kan over van alles gaan. Denk hierbij aan een foto, video of evenement, maar gebruikers kunnen ook zelf een onderwerp invoeren.

google spaces

Daarnaast zou Googles zoekmachine een belangrijke rol spelen binnen Spaces. Gebruikers kunnen eenvoudig  zoeken naar linkjes, foto’s of video`s en die gelijk in een gesprek delen. Tevens hebben ze de optie om alle berichten en gedeelde media in de gespreksgeschiedenis te bekijken.

Spaces wordt momenteel op een server bij Google getest, waardoor de app niet toegankelijk is via Google Play. Het is onduidelijk wanneer Spaces officieel beschikbaar wordt. Mogelijk krijgen we daar tijdens Google I/O, dat dit jaar van 18 t/m 20 mei plaatsvindt, iets  over te horen.

Eind vorig jaar verscheen ook nieuws  dat Google zou werken aan een nieuwe chatdienst  die moet gaan concurreren met WhatsApp en Facebook Messenger. De app dient  als digitaal hulpmiddel, waarbij chatbots antwoord kunnen geven op vragen van de gebruiker. De chatbots zouden voor verschillende doeleinden ingezet kunnen worden, wat ervoor zorgt  dat je minder vaak de browser of Google Zoeken nodig hebt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu