De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

`Google werkt aan opvolger vr-bril Cardboard‘

Gijs Ettes
8 februari 2016, 8:18
1 min leestijd
`Google werkt aan opvolger vr-bril Cardboard‘

Google werkt naar verluidt aan een opvolger voor Cardboard, de kartonnen vr-bril die in 2014 het levenslicht zag. De nieuwe bril moet, net als de Samsung Gear VR, de beschikking hebben over betere lenzen, sensoren en een stevigere behuizing van plastic.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe Cardboard in de maak’

Dat meldt de Financial Times. Volgens de zakenkrant gaat de nieuwe Cardboard  meer lijken op de Samsung Gear VR. Deze virtual reality-bril is duurder dan de kartonnen bril van Google, maar wel voorzien van sensoren, betere lenzen en een hoofdband voor meer draagcomfort. Voor de beelden en content wordt echter nog gebruikgemaakt van het scherm van de smartphone die in de bril wordt geklikt. De huidige Cardboard is daarnaast  nog afhankelijk van de sensoren in de smartphone en moet tijdens gebruik vastgehouden worden.

nieuwe cardboard

Gelijktijdig met de nieuwe Cardboard wil  Google ook een virtual reality-platform voor Android lanceren, genaamd Android VR. Nu werkt de vr-bril nog met compatibele applicaties die via de Cardboard-app worden gevonden, maar het vr-platform moet direct in het besturingssysteem worden geïntegreerd. Op die manier zouden  er tijdens gebruik minder vertragingen optreden en wordt het mogelijk om Android in vr te besturen.

Het nieuwe vr-platform wordt volgens de Financial Times tijdens Google I/O, dat plaatsvindt van 18 tot en met 20 mei, uit de doeken gedaan. De nieuwe Cardboard wordt dit najaar verwacht en mogelijk gelijktijdig met de nieuwe Nexus-smartphones aangekondigd.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu