Google Maps 5.3 brengt locatiegeschiedenis naar Android

Redactie
5 april 2011, 8:38
1 min leestijd
Google Maps 5.3 brengt locatiegeschiedenis naar Android

Benieuwd hoeveel kilometers je in totaal hebt afgelegd? En hoeveel uren je afgelopen week op je werkplek doorbracht? Latitude’s locatiegeschiedenis houdt in de gaten waar jij bent en bundelt de gegevens in een mooi, strak overzicht. Deze gegevens waren al een tijdje op te vragen via Google.com, maar nu zijn ze nog makkelijker bereikbaar via de nieuwste versie van de Google Maps-applicatie.

De nieuwste versie van Google Maps bevat overigens ook een mogelijkheid om makkelijker in te checken op plaatsen, zoals thuis of op je werk. Jij bepaalt overigens zelf met wie je de gegevens over de check-ins deelt. Het is dus niet zo dat iedereen via jouw profiel ziet waar jij bent.

Lees verder na de advertentie.

Een andere leuke toevoeging is het koppelen van een op maat gemaakt waardeoordeel aan locaties in Google Places. Stel, je zit in een restaurant en je vindt de komkommersalade heerlijk, maar de lokale wijn drie keer niets. Open dan Google Maps en voeg zelf de labels ‘komkommersalade’ en ‘lokale wijn’ toe. Achter de eerste label plaats je een blije smiley, achter de tweede label een verdrietige smiley. Deze aspecten worden toegevoegd aan de reviews en duiken wellicht op als je de volgende keer het desbetreffende restaurant opzoekt in Google.

Via: Google Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu