Google Maps 5 laat zich zien

google-maps-5Google Maps 5 wordt zonder twijfel de meest vooruitstrevende versie van Maps ooit. Deze versie, die binnenkort arriveert, downloadt niet meer alle kaarten en onthoudt welke plaatsen je vaak bezoekt. Hierdoor hoeft Maps 5 alleen de metadata binnen te halen. Google beweert dat de applicatie 100 keer sneller laadt dan nu. Sinds de aankondiging afgelopen dinsdag zijn er enkele interessante video’s verschenen op YouTube, waar Google meer laat zien van Maps.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De nieuwe update bevat 3D-gebouwen van ongeveer 100 steden. Hopelijk zijn enkele Nederlandse en Belgische steden, zoals Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Rotterdam, ook vertegenwoordigd.

Door de offline-ondersteuning is het mogelijk om zonder 3G te navigeren. Google Maps onthoudt de meestgebruikte routes en probeert je offline over één van die wegen te leiden. In 90 procent van de gevallen is de Navigatie-modus in staat om gebruikers zonder dataverbinding naar huis te loodsen.

Google Maps 5 is beschikbaar voor Android-apparaten met Android 1.6. Om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden, zoals kaartrotatie en dynamische rendering heb je een krachtige processor nodig. De volgende toestellen worden sowieso ondersteund: Samsung Galaxy S, Google Nexus S, Google Nexus One, HTC Desire Z, HTC Desire HD en HTC Desire.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.