De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps raadt Android Auto aan in Nederland: release nabij?

Thomas Haenen
30 april 2018, 12:27
2 min leestijd
Google Maps raadt Android Auto aan in Nederland: release nabij?

De meest recente Google Maps-update suggereert dat het zoekbedrijf binnenkort Android Auto in Nederland lanceert. Met die app is het makkelijker en veiliger om je smartphone onderweg te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Google Maps Android Auto aanraadt

Google Maps roept sinds kort Nederlandse gebruikers op om Android Auto te downloaden. Je vindt de verwijzing in de nieuwste versie van de navigatie-app. Open Google Maps, druk op de knop ‘Auto’ onderaan in beeld, en daar staat ‘Slimmer autorijden met Android Auto‘ voorzien van een downloadknop.

Druk je op die download-knop, dan wordt je doorgestuurd naar de Play Store-pagina van Android Auto. Helaas is die app nog altijd niet beschikbaar in Nederland. Het is onbekend of Google binnenkort Android Auto in Nederland lanceert, of dat de verwijzing naar de app per ongeluk in de Nederlandse versie van Google Maps is beland.

Een woordvoerder van Google Nederland zegt dat er op dit moment nog geen nieuws is over de invoer van Android Auto in Nederland. Waarom de aanbeveling van de dienst plots in Google Maps staat, kon hij niet direct verklaren.

Zo werkt Android Auto

Android Auto is een app met autovriendelijke versies van apps die je regelmatig in de auto nodig hebt. De interface bestaat uit veel grote, simpele knoppen, die makkelijk tijdens het rijden af te lezen en in te drukken zijn. Op het homescreen wordt in één oogopslag je navigatie van Google Maps of Waze getoond, aangevuld met een versimpelde versie van Spotify, Google Play Music of een andere muziek-app.

Lees ook: de staat van Android Auto in 2018

Hoewel Android Auto al sinds 2015 beschikbaar is in de Verenigde Staten en andere landen, kun je de dienst hier niet in de Play Store vinden. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het gebruik van je smartphone achter het stuur hier streng verboden is.

Wil je toch aan de slag? Dan vind je Android Auto via APK Mirror. We leggen uit hoe je apk-bestanden op je smartphone installeert, zodat je Android Auto op je toestel zet. Gebruik dan wel een houder in je auto om je smartphone vast te zetten.

Android Auto is daarnaast direct ingebouwd in sommige auto’s van grote merken als Renault, Volkswagen en Audi. Vaak geven automakers consumenten de keuze tussen Android Auto en CarPlay, Apples equivalent voor de iPhone. Wel zijn beide besturingssystemen vaak alleen beschikbaar in dure, nieuwe auto’s, waardoor het aantal gebruikers beperkt blijft. Ook enkele inbouwsystemen van Pioneer ondersteunen Android Auto.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu