De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo werkt augmented reality-navigatie straks in Google Maps

Thomas Haenen
11 februari 2019, 9:30
2 min leestijd
Zo werkt augmented reality-navigatie straks in Google Maps

Virtuele bewegwijzering in de echte wereld staat nog steeds op de planning voor Google Maps. Een handjevol gebruikers heeft de augmented reality-navigatie al mogen proberen, en die suggereren dat deze nog volop in ontwikkeling is.

Google Maps augmented reality-navigatie: zo werkt het

Op de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei vorig jaar kregen we een eerste voorproefje te zien van augmented reality-navigatie in Google Maps. Sindsdien bleef het stil, maar uit een verslag van de Wall Street Journal blijkt dat de optie nog altijd volop in ontwikkeling is. Een handjevol gebruikers, waaronder een verslaggever van de zakenkrant, testen de nieuwe navigatie inmiddels.

Volgens Google is de functie bedoeld voor situaties waarin je voor het eerst op een nieuwe plek bent. Stap je uit de trein of bus om een laatste stukje te lopen, dan is het je vast wel eens overkomen dat je Google Maps aan zet maar direct de verkeerde kant op loopt. Met de nieuwe modus houd je je smartphone omhoog om virtuele pijlen tussen de echte gebouwen te zien.

Dat werkt goed, zo blijkt uit tests van de verslaggever. Maps heeft een seconde nodig voor de navigatie in beeld verschijnt. De app gebruikt vervolgens gps en Street View om de pijlen te tonen. Op de onderste helft van het beeld krijg je nog steeds de ‘traditionele’ navigatie te zien.

Beperkt beschikbaar

Google lijkt zich goed bewust van de risico’s die verbonden zijn aan de nieuwe navigatie. Zodra de gebruiker begint te lopen met de augmented reality-navigatie, verschijnt er een waarschuwing in beeld dat je de telefoon beter even weg kunt stoppen. Zo voorkomt de app dat je niet op het verkeer en de mensen om je heen let.

Wanneer de augmented reality-navigatie voor iedereen beschikbaar is, blijft onbekend. Volgens de Wall Street Journal wordt de functie nu nog door een hele kleine groep getest. Google wil alle kinderziektes eruit krijgen voor het grote publiek er mee aan de slag kan. Het zoekbedrijf zelf doet nog geen uitspraken over een releasedatum.

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu