Google Maps toont nu ook dienstregeling van Belgische spoorwegen

Gijs Ettes
22 september 2015, 14:41
1 min leestijd
Google Maps toont nu ook dienstregeling van Belgische spoorwegen

Google Maps toont voortaan ook de dienstregeling van de NMBS, de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen. Voorheen was er al Belgische ov-informatie beschikbaar, maar alleen voor stads- en streekvervoer in bijvoorbeeld Brussel en Vlaanderen.

Lees verder na de advertentie.

Belgische ov-informatie in Google Maps

Belgische gebruikers kunnen vanaf hun computer of smartphone via Google Maps een ov-route plannen, waarbij ze meteen de dienstregelingen en reiswegen van de treinen van NMBS in de zoekresultaten kunnen bekijken. Ook apps van derden kunnen vanaf nu gebruikmaken van de ov-informatie van de Belgische Spoorwegen. Op deze pagina kan hiervoor een aanvraag worden ingediend. De gegevens kunnen vervolgens in het GTFS-formaat (General Transit Feed Specification) worden gedownload.

belgische ov-informatie google maps

In Nederland is het sinds eind 2010 mogelijk om ov-informatie van bijvoorbeeld NS te raadplegen in Google Maps. De Belgische spoorwegen zijn dus vrij laat met het beschikbaar maken van hun dienstregeling voor Googles kaarten-app. Bij het plannen van routes zie je hoe lang je reist met de auto, fiets of benenwagen, maar ook welke mogelijkheden je met de trein, tram of bus hebt. Hierdoor kun je gemakkelijk bepalen met welk vervoersmiddel je reis het snelst en efficiëntst is.

Google Maps downloaden

Via onderstaande link download je de laatste versie van Google Maps voor Android. Deze bevat onder meer het nieuwe Google-logo. De minimaal vereiste Android-versie en opslagruimte verschilt per apparaat.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu