De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Iedereen kan nu een Google Maps-bètatester worden

Lars Paymans
3 juni 2016, 8:47
1 min leestijd
Iedereen kan nu een Google Maps-bètatester worden

Is Google Maps je favoriete app  om te navigeren en wil je als eerste aan de slag met nieuwe functies? Dan kun je vanaf vandaag heel gemakkelijk een Google Maps-bètatester worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps bèta nu voor iedereen

Nu Google de Google Maps-bèta in de Play Store heeft gezet, hoef je alleen maar via de website van Google de voorwaarden te accepteren. Als alles is gelukt, verschijnt het bericht `You are now a tester` in beeld.  Als je Google Maps al op je toestel geïnstalleerd had staan, zal je via een update naar versie 9.27 gebracht worden; de huidige bètaversie van Google Maps. Het kan soms wel een paar uur duren voordat deze update beschikbaar komt.

Google Maps beta

Hoewel het testen van Google Maps natuurlijk erg tof is omdat je als eerste met nieuwe functies aan de slag kunt, betekent dit wel dat je de publieke versie van de app op je toestel vervangt.

Houd rekening met bugs

De bèta zal ongetwijfeld meer bugs hebben dan de publieke variant, dus houd daar rekening mee als je Google Maps intensief gebruikt. Gelukkig kun je jezelf ook weer afmelden voor de testversie, waarna automatisch de publieke versie weer geïnstalleerd wordt.

In het verleden werden moesten bètatesters uitgenodigd worden voor Google Maps, maar door dit nieuwe systeem wordt dit in een klap voor iedereen toegankelijk. We zijn dan ook benieuwd welke andere apps van Google ook een publieke bèta krijgen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu