De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google Maps heeft 150 miljoen mobiele gebruikers

Redactie
14 maart 2011, 8:44
1 min leestijd

Google Maps wordt op dit moment door 150 miljoen mensen gebruikt op de mobiele telefoon. Dit liet Marissa Mayer van Google dit weekend weten tijdens de SXSW-conferentie. In augustus 2010 bedroeg het aantal gebruikers nog maar 100 miljoen, dus in ruim een half jaar zijn er 50 miljoen mensen bijgekomen. Een knappe prestatie! Op dit moment bestaat wordt Google Maps in 40 procent van alle gevallen op een mobiel apparaat geopend. Rond de kerstdagen en op Nieuwjaarsdag kwam het percentage zelfs boven de 50 procent uit. Een knappe prestatie! Afgelopen jaar reden gebruikers 19 miljard kilometer met de Navigatie-software van Android. Dankzij de onlangs geïntroduceerde functie om automatisch omgeleid te worden als er een file is besparen alle Navigatie-gebruikers gemiddeld twee jaar per dag.

Google gaat de komende tijd door met het verbeteren van Google Maps. Zo wordt Maps binnenkort nog intelligenter. Geef de vertrektijd van je vliegtuig door en Google Maps bepaalt hoe laat je moet vertrekken. Niet alleen het wegverkeer, maar ook het weer wordt meegenomen in de berekening.

Lees verder na de advertentie.

Gezien de snelle groei van mobiele Maps-gebruikers – o.a. door de gestage groei van Android en iOS – is de kans groot dat de grens van 200 miljoen eind dit jaar wordt gepasseerd.

Bron: Frandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu