Google Maps het populairst onder Android-gebruikers

Redactie
13 september 2010, 17:01
1 min leestijd
Google Maps het populairst onder Android-gebruikers
google maps

Een Android-gebruiker heeft gemiddeld 25 apps op zijn telefoon staan. Vorig jaar waren dit er nog maar 22. Dit blijkt uit een onderzoek van The Nielsen Company. Spelletjes zijn het populairst onder smartphonegebruikers (61 procent), gevolgd door weerapplicaties (55 procent). Apps als Google Maps, Facebook en Weather Channel zijn volgens Nielsen het populairst op een Android-telefoon. Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 4.000 Amerikanen met een mobiele telefoon.

Zoals verwacht hebben iPhone-gebruikers meer apps geïnstalleerd op hun telefoon, namelijk veertig. Dit komt o.a. omdat de iPhone langer verkrijgbaar is dan Android-telefoons. Een gemiddelde Blackberry-gebruiker heeft slechts veertien apps geïnstalleerd op zijn telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps is zeer populair op Android-telefoons, maar minder op andere smartphones. Maps staat op een derde plek op de iPhone en Blackberry, na Facebook en Weather Channel. Bij Android en Windows Mobile is YouTube populair; bij iPhone en Blackberry veel minder.

nielsen android table
nielsen android table

Via: Nielsen

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's