Google Maps het populairst onder Android-gebruikers

google mapsEen Android-gebruiker heeft gemiddeld 25 apps op zijn telefoon staan. Vorig jaar waren dit er nog maar 22. Dit blijkt uit een onderzoek van The Nielsen Company. Spelletjes zijn het populairst onder smartphonegebruikers (61 procent), gevolgd door weerapplicaties (55 procent). Apps als Google Maps, Facebook en Weather Channel zijn volgens Nielsen het populairst op een Android-telefoon. Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 4.000 Amerikanen met een mobiele telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zoals verwacht hebben iPhone-gebruikers meer apps geïnstalleerd op hun telefoon, namelijk veertig. Dit komt o.a. omdat de iPhone langer verkrijgbaar is dan Android-telefoons. Een gemiddelde Blackberry-gebruiker heeft slechts veertien apps geïnstalleerd op zijn telefoon.

Google Maps is zeer populair op Android-telefoons, maar minder op andere smartphones. Maps staat op een derde plek op de iPhone en Blackberry, na Facebook en Weather Channel. Bij Android en Windows Mobile is YouTube populair; bij iPhone en Blackberry veel minder.

nielsen android table

nielsen android table

Via: Nielsen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.