Google Maps krijgt incognitomodus: zo activeer je het

Paul Gersen
7 mei 2019, 20:22
2 min leestijd
Google Maps krijgt incognitomodus: zo activeer je het

Google Maps krijgt een incognitomodus. Dat is bekendgemaakt tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2019. We leggen uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps incoginomodus binnenkort beschikbaar

Dat privacy een heet hangijzer in in de wereld van Google, werd wel duidelijk tijdens I/O 2019, de ontwikkelaarsconferentie van de techgigant. Het bedrijf maakte verschillende functies bekend om je privacy te waarborgen. Eén van de meest in het oog springende daarvan is de incognitomodus in de app van Google Maps.

Google Maps incognitomodus

Geef je in Google Maps aan dat je incognito wil zijn, dan wordt je zoek- en reisinformatie niet gelinkt aan je history. Je kon voorheen al verborgen navigeren door Maps in Chrome te openen en daar de incognitomodus in te schakelen. Binnenkort kan het dus ook gewoon in de Android-app.

Dat je locatie delen op sommige momenten niet zo handig is, bewezen de berichten van sporters die met een navigatie-app per ongeluk geheime legerbases blootgaven wel. Vind je het überhaupt een fijn idee dat Google niet weet waar je precies bent, dan is de incognitomodus in Google een interessante optie. Wanneer de incognitomodus in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Incognitomodus in Google Maps instellen

De incognitomodus van Google Maps is binnenkort gemakkelijk in te stellen en wel op de volgende manier:

  1. Open de Google Maps-app;
  2. Klik op je profielfoto;
  3. Klik op ‘Turn on incognito mode’.

Veel aankondigingen tijdens Google I/O

De modus om onzichtbaar te navigeren in Google Maps is zeker niet de enige lancering die tijdens Google I/O werd gedaan. Zo werd bijvoorbeeld ook Google Assistent flink onder handen genomen en is het straks mogelijk menukaarten te scannen en teksten voor te lezen met Google Lens. Ook worden nieuwe Pixel-smartphones uitgebracht en werd het besturingssysteem Android Q uitgebreid besproken.

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu