De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Google Maps laat je je locatie delen met nieuwe update’

Rick van der Veer
14 december 2016, 16:52
2 min leestijd
‘Google Maps laat je je locatie delen met nieuwe update’

Google werkt aan een update voor Google Maps die het delen van je locatie mogelijk moet maken. Straks kun je direct vanuit de app zien waar je vrienden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps locatie delen

Google is intern een nieuwe functie voor Google Maps aan het testen waarmee je je locatie kunt delen, zo schrijft AusDroid. Door in de app vrienden toe te voegen en deze toegang te geven kun je straks rechtstreeks vanuit Maps zien waar iedereen zich bevindt.

Het zien van de locatie van andere mensen kan in sommige gevallen handig zijn. Ouders kunnen zo controleren waar hun kinderen zijn terwijl je vrienden zo kunnen nagaan of de ander te laat komt of niet. Het wordt mogelijk om via Maps op ieder gegeven moment het delen van je locatie uit te zetten zodat je niet op ieder moment gevolgd wordt.

Een paar jaar geleden had Google al een vergelijkbare locatiedienst met Google Latitude. Deze app deed in principe hetzelfde: je kon je locatie delen met vrienden en bijhouden hoeveel tijd je op welke locatie doorbracht. De dienst werd gesloten in augustus 2013 omdat er een simpele versie van locatie delen in de Google+-app ingebouwd werd.

De update voor Google Maps maakt ook het navigatieproces wat veiliger. Als Maps tijdens het navigeren een snellere route voorstelt kun je deze nu met een spraakopdracht bevestigen of afwijzen. Zo hoef je je toestel nog minder aan te raken tijdens het rijden.

Google Maps update downloaden

De Google Maps update bevindt zich momenteel nog in een testfase en is alleen nog door testers te gebruiken. Wanneer de Maps-app een officiële update krijgt is nog niet duidelijk, maar we verwachten dat deze in de komende maanden uitgerold zal worden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Bron: AusDroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu