De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Webversie Google Maps krijgt een make-over

Redactie
12 oktober 2015, 12:15
2 min leestijd
Webversie Google Maps krijgt een make-over

Google  heeft de webversie van  Google Maps  van een lik verf voorzien. Het nieuwe design moet ervoor zorgen dat je op het web dezelfde Google Maps Material Design-ervaring krijgt als in de Android-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Material Design

De nieuwe interface van de dekstopversie van Google Maps lijkt sterk op de kaarten-app voor Android- en iOS-systemen. De nieuwe vormgeving van de menubalk, sidebar en zoekfunctie is net als in de apps geïnspireerd op  Material Design, Googles designfilosofie voor Android. Doel hiervan is om met hedendaagse designs  de wereld voor te bereiden op de toekomst van vormgeving.

google maps material design

De nieuwe interface is vooral zichtbaar wanneer je een adres zoekt of gebruikmaakt van de navigatie-opties. De buttons zijn veel strakker vormgegeven en bieden enkele extra mogelijkheden. Zo is het met het nieuwe design makkelijker om te switchen naar Street View of om te zoeken naar winkels of restaurants in de buurt. Daarnaast is er maar één klik nodig om de opgezochte kaart te delen met je telefoon, hoewel deze functie in sommige desktopversies al eerder dit jaar beschikbaar was. Net zoals de optie om aan te geven hoe laat je wilt vertrekken of wilt arriveren.

Ook de manier waarop een speciale of bekende plek weergegeven wordt is verbeterd. Er wordt nu een grote foto getoond, met extra opties als reviews, een Wikipedia-omschrijving die je niet meer zelf hoeft uit te klappen of geplande evenementen. Daarnaast kun je bij bijvoorbeeld monumenten, kerken of restaurants kijken of er meer van hetzelfde in de buurt wordt aangeboden.

Google heeft het  redesign van Maps nooit officieel aangekondigd. Het bedrijf was eerder dit jaar al bezig om de desktopversie strakker en overzichtelijker te maken en introduceerde toen al het welbekende hamburgermenu. De nieuwe interface is nu al op verschillende desktops al zichtbaar. Is dit bij jou op dit moment nog niet het geval, dan hoef je waarschijnlijk alleen maar de loop van de week af te wachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu