Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google experimenteert met tonen maximumsnelheid in Maps

Thomas Haenen
10 juli 2017, 17:02
1 min leestijd
Google experimenteert met tonen maximumsnelheid in Maps

In verschillende landen kan Google Maps voortaan de maximumsnelheid op de weg tonen. De functie werkt nog niet in Nederland, maar volgt vermoedelijk binnenkort.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps maximumsnelheid

Google Maps is een behoorlijk complete navigatie-app. De dienst vertelt je niet alleen je route, maar ook alternatieve routes, mogelijke files en andere vertragingen. Perfect is Google Maps echter niet: zo is in de app niet te zien wat de maximumsnelheid op de weg is. Andere navigatiediensten zoals TomTom en Waze (dat ook van Google is) bieden die informatie wel. Ook zijn er apps die deze informatie aan Maps toevoegen, zoals Velociraptor.

Google Maps maximumsnelheid

Er wordt echter aan een feature gewerkt, zo melden gebruikers op het Android Auto-forum. Zij ontdekten dat er sinds kort informatie over de maximumsnelheid wordt getoond in verschillende steden. De informatie is niet alleen te zien in Googles thuisbasis San Francisco, maar ook in andere grote steden als Rio de Janeiro.

Een woordvoerder van Google heeft inmiddels bevestigd dat de feature inderdaad wordt getest. “Informatie over de maximumsnelheid is op dit moment beschikbaar in verschillende steden. We rollen deze binnenkort uit naar nieuwe regio’s,” aldus de woordvoerder.

Uitrol in Nederland

Het is onbekend welke regio’s hierna aan de beurt zijn. Nederland volgt waarschijnlijk snel, want Google heeft in het verleden vaker functies in ons land getest. Zo behoorde Nederland tot de eerste landen waar Google Maps informatie over het openbaar vervoer toonde.

De maximumsnelheid heeft mogelijk nog wel wat beperkingen. Zo houdt de app niet bij hoe hard je rijdt. Je wordt dus niet gewaarschuwd bij het overschrijden van de maximumsnelheid.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Bron: Google-forum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu