De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps krijgt menukaarten: bekijk voor je bezoek het eten al

Thomas Haenen
3 mei 2019, 10:22
2 min leestijd
Google Maps krijgt menukaarten: bekijk voor je bezoek het eten al

Binnenkort kun je in Google Maps mogelijk complete menukaarten vinden van restaurants in de buurt. Het bedrijf experimenteert met automatisch gegenereerde menu’s op basis van gebruikersfoto’s.

Google Maps menukaart-update in de maak: zo ziet het eruit

Een handjevol gebruikers zien sinds kort de ‘Menu’-knop als ze een restaurant opzoeken in Google Maps. In dat onderdeel wordt vervolgens een lijst met ‘populaire gerechten’ van het restaurant getoond. Voorheen kon je in Google Maps soms wel eens een foto van een menu vinden, geüpload door gebruikers of het restaurant zelf. Nu probeert de app echter een menu na te bootsen met individuele vermeldingen van elk gericht.

Google Maps menukaart-update

De lijst wordt volledig automatisch samengesteld. Wordt een bepaald gerecht vaak positief genoemd in de reviews van gebruikers, dan staat het hoger op de lijst. Daarnaast past Google beeldherkenning toe op gebruikersfoto’s om elk gerecht te herkennen. Verschillende foto’s van één gerecht worden gebundeld op een pagina, waar gebruikers ook weer specifieke reviews voor die maaltijd achter kunnen laten.

Menukaart nog niet beschikbaar voor iedereen

De functie lijkt vooralsnog slechts bij een select groepje gebruikers beschikbaar te zijn. Waarschijnlijk experimenteert Google nu met de optie, voordat deze wordt uitgerold naar een breder publiek. Mogelijk deelt het bedrijf volgende week meer details over wanneer de menukaarten uitrollen naar andere gebruikers. Dan vindt namelijk Google I/O plaats, een jaarlijkse conferentie waar het bedrijf zijn plannen voor de komende tijd ontvouwt.

Met de Google Maps-menukaarten moet de app waarschijnlijk beter concurreren met apps als Yelp en Foursquare. In Google Maps is nu al veel informatie te vinden over de openingstijden en beoordeling van een restaurant, maar voor precieze informatie over het aanbod van de keuken moet je vaak nog even zoeken. Dankzij de menukaarten zie je straks in één oogopslag wat voor eten een restaurant serveert.

Meer weten over Google Maps? Dit is hoe je de app offline gebruikt. Of check hoe je makkelijk hemelsbreed in Google Maps afstanden meet.

Lees meer over Google Maps

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu