Google Maps Navigatie kan straks kaarten lokaal opslaan

Redactie
8 juni 2011, 19:57
1 min leestijd
Google Maps Navigatie kan straks kaarten lokaal opslaan

Volgens een anonieme bron op de website AllAboutPhones zal Google Maps-navigatie de mogelijkheid krijgen om kaarten lokaal op te kunnen slaan. Het voordeel hiervan is dat een gegevensverbinding geen vereiste meer is om te kunnen navigeren. Naar verwachting zal deze mogelijkheid vanaf deze zomer beschikbaar zijn.

Op dit moment heeft Google Maps navigatie nog een gegevensverbinding nodig om te kunnen navigeren; kaartmateriaal wordt dan in een cache-bestand opgeslagen.

Hoe deze dienst precies zal werken is nog onbekend. Vermoedelijk zullen kaarten van een bepaald gebied vooraf moeten worden gedownload. Concurrent Nokia biedt met Ovi Maps al langer de mogelijkheid om kaarten op de telefoon op te slaan. Op dit moment is HTC de enige fabrikant van Android-telefoons die dankzij zijn dienst Locations kaarten lokaal op kan slaan. De gebruiker dient wel voor gebruik de kaarten te downloaden. Vorig jaar waren er ook al geruchten dat Google de mogelijkheid zou bieden om kaarten lokaal op te slaan. Waarom dit toen niet gelanceerd is, is onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Categorie: Google
Spotlight: Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's