De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps test nieuwe navigatiebalk en afstanden in zoekresultaten

Lars Paymans
13 september 2016, 13:15
1 min leestijd
Google Maps test nieuwe navigatiebalk en afstanden in zoekresultaten

Google test een tweetal interessante nieuwe functies die we mogelijk binnenkort al in Google Maps tegenkomen. Naast een gloednieuwe Google Maps navigatiebalk worden afstanden ook in de zoekresultaten getoond.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google Maps navigatiebalk ontdekt

De ‘Explore’ balk van Google Maps is al langer aanwezig. Deze kom je aan de onderkant van het scherm tegen, zodat je direct toegang krijgt tot interessante plekken in je omgeving. Verschillende mensen zeggen nu andere versies van deze balk te hebben ontdekt.In deze nieuwe Google Maps navigatiebalk zijn extra knoppen toegevoegd voor locaties en informatie over autoritten en het openbaar vervoer. Als je op het autootje tikt, krijg je actuele verkeersinformatie en kun je direct de automodus van Google Maps starten. Het treintje brengt je naar een overzicht met stations in de buurt en informatie over vertrektijden.

Deze nieuwe navigatiebalk lijkt aan de kant van Google uit te worden gerold, dus je kunt hem niet forceren door een APK te installeren. Een andere nieuwe functie is wel via een APK nu alvast te gebruiken.

In de laatste bèta zijn de zoekresultaten namelijk een stuk functioneler geworden. Als je nu naar een bedrijf of restaurant zoekt, kun je direct de afstand bekijken. Hierdoor zie je bij de zoekterm McDonalds bijvoorbeeld in een oogopslag welke vestiging het dichtst in de buurt is, zonder dat je hiervoor eerst de kaart hoeft te bekijken.

Deze uitgebreide Google Maps zoekresultaten zijn wel via een APK nu alvast te gebruiken. Deze APK kun je via deze link downloaden. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Google Maps deze functies naar de publieke app uitrolt.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu