Google Maps waarschuwt je straks als je de trein uit moet

Thomas Haenen
11 december 2017, 12:17
2 min leestijd
Google Maps waarschuwt je straks als je de trein uit moet

Google Maps kan binnenkort realtime advies geven over je reis met het openbaar vervoer. De kaartendienst vertelt je als je moet overstappen, of als er vertraging verwacht wordt.

Lees verder na de advertentie.

Binnenkort Google Maps openbaar vervoer-notificaties

Op reis in een nieuw land of een onbekende stad? Dan check je waarschijnlijk regelmatig je telefoon om te voorkomen dat je verdwaalt. Google Maps helpt je daarbij binnenkort een handje, met betere notificaties als je het openbaar vervoer gebruikt. Nu kun je een route met de trein, bus of metro wel vooraf opzoeken, maar weet je nog niet helemaal zeker wanneer je er precies uit moet. Daar komt verandering in, bericht TechCrunch.

Volgens de site beschikt Google Maps op Android straks over realtime navigatie voor het openbaar vervoer. De app vertelt je niet alleen als je trein of bus vertraagd is terwijl je de reis plant, maar ook tijdens de reis blijf je op de hoogte.

Google Maps openbaar vervoer-notificaties

Straks kun je bij het begin van je reis op een startknop drukken om de navigatie te activeren, net als bij een auto- of fietsrit. Vervolgens zie je in de app hoe ver je al bent met de reis en welke haltes eraan zitten te komen. Ook stuurt Google Maps je automatisch een notificatie als je bijna op je bestemming bent, of als je moet overstappen. Ook handig als je de route wél kent, maar de neiging hebt onderweg in slaap te vallen. Google Maps waarschuwt je dan tijdig.

Notificaties op je lockscreen

De notificaties worden tevens op je vergrendelscherm getoond, zodat je zonder ontgrendelen ziet wat je moet doen. In de notificatie zie je ook alle volgende delen van de route, zodat je bijvoorbeeld gelijk weet naar welke bus je moet overstappen.

De nieuwe openbaar vervoer-notificaties worden getest onder een klein groepje gebruikers. De verwachting is dat de functie op korte termijn beschikbaar is voor iedereen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu