Google Maps gaat je een vrije parkeerplaats aanwijzen

Erwin Vogelaar
17 januari 2017, 19:16
2 min leestijd
Google Maps gaat je een vrije parkeerplaats aanwijzen

In de nabije toekomst zal Google Maps parkeerplaatsen helpen vinden, door de beschikbaarheid aan te geven op de kaart. De mogelijkheid wordt nu naar de bètaversie van Google Maps uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps parkeerplaatsen

Google rolt een nieuwe handige functie uit naar de bètaversie van Google Maps. De app gaat je helpen met het vinden van een vrije parkeerplaats. Op de kaart zul je verschillende parkeerlocaties kunnen zien, waarbij Google in drie gradaties aangeeft hoeveel kans op een vrije plek je hebt. Of er zijn weinig vrije plekken, of je hebt redelijke kans, of het is erg makkelijk om daar je auto kwijt te kunnen. Deze informatie wordt getoond met een P-symbool naast de aankomsttijd.

google maps parkeerplaatsen

Hoe Google de data over vrije parkeerplaatsen wint is niet duidelijk. Mogelijk werkt het op een vergelijkbare manier als hoe de drukte in onder andere restaurants en musea aangegeven wordt binnen de app, door gemiddeldes te nemen. De indicatie is dus geen garantie op een vrije parkeerplaats, want om allerlei redenen kan het plots drukker zijn.

Google Spot

Dit is niet de eerste keer dat Google wil helpen met het parkeren van je auto. Al in 2010 had het bedrijf een Android-app voor het vinden van een parkeerplaats. Google Spot gebruikte crowdsourcing voor de drukte in parkeergarages. Deze app is inmiddels niet meer te verkrijgen. Daarnaast helpt Google je door via Google Now aan te geven waar je jouw auto geparkeerd hebt.

Om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met het vinden van vrije parkeerplaatsen in Google Maps, kun je jezelf inschrijven voor de bètaversie van de app. Dit doe je door naar deze website te gaan en op ‘tester worden’ te klikken. Het is nog niet bekend of de functie, als deze überhaupt naar de stabiele versie van de app uitgerold gaat worden, ook in de Benelux werkt.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu