De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google wil meer geld verdienen met Google Maps

Erwin Vogelaar
30 april 2017, 9:56
2 min leestijd
Google wil meer geld verdienen met Google Maps

Mogelijk verschijnt er binnenkort in Google Maps reclame waarmee locaties worden aangeraden. Google wil namelijk meer geld verdienen met zijn kaartendienst.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps reclame

Googles inkomsten zijn het afgelopen kwartaal weer gestegen, maar het bedrijf is constant op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Google-ceo Sundar Pichai heeft zijn ogen nu gericht op Maps. De kaartendienst is bijzonder populair, maar weet nog niet veel geld in het laatje te brengen. Daar moet verandering in komen.

In gesprek met een Wall Street-analist stelt Pichai: “Ik weet zeker dat je de afgelopen maanden veranderingen in Google Maps hebt opgemerkt. Wanneer je Google Maps opent, voor als je gaat reizen of uitgaat op vrijdagavond, laten we meer informatie zien over wat je kunt doen, plekken om te eten enzovoort. We krijgen van gebruikers hier goede feedback over en we denken dat dit de mogelijkheid geeft om meer waarde toe te voegen.” Hoewel Pichai het niet concreet zegt, klinkt dit alsof we straks advertenties in Google Maps kunnen verwachten. Deze advertenties krijgen waarschijnlijk de vorm van tips om ergens heen te gaan.

Google Maps reclame

Reclame in Google Maps klinkt vervelend, maar Googles groei komt grotendeels door het aanbieden van advertenties waar de gebruiker wat aan heeft. Tenminste, zo ziet het bedrijf het. Dus door andere bedrijven de kans te geven om de aandacht van gebruikers in de buurt te trekken, zouden gebruikers op hun beurt verrast moeten worden door nieuwe ervaringen.

Pichai stelt dat het aantal Google Maps-gebruikers blijft groeien. Dit komt onder andere dankzij de groei van smartphones in opkomende markten. De ceo ziet ook genoeg groeimogelijkheden voor de dienst in de toekomst. Onder andere door de opkomst van augmented reality, waarbij digitale onderdelen van Maps over de werkelijkheid gelegd worden. Wanneer de dienst overgaat op advertenties is nog niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu