Google voegt reclames toe aan Google Maps

Lars Paymans
25 mei 2016, 9:01
1 min leestijd
Google voegt reclames toe aan Google Maps

Google Maps krijgt advertenties om  gesponsorde bedrijven prominenter in beeld te brengen. Vooral kleinere restaurants en winkels zouden hier hun voordeel mee kunnen doen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken Google Maps reclames

De keuze om Google Maps van advertenties te voorzien is opvallend, omdat de app tot nu weinig tot geen reclames had. In plaats van dat er een balk in beeld verschijnt met daarop een advertentie, worden de reclames in Google Maps zelf verwerkt.

Google Maps reclames

Als je voortaan een route plant of op zoek gaat naar een restaurant in de buurt, zullen gesponsorde bedrijven prominent in beeld verschijnen met een gekleurde `pin`.  Dit moet er volgens Google voor zorgen dat meer mensen naar deze locatie toegaan. Zoek je bijvoorbeeld naar een restaurant, dan kan het gebeuren dat een gesponsorde eettent bovenaan komt te staan in de resultaten. Dit is te vergelijken met de manier waarop Googles zoekmachine advertenties bovenaan in de zoekresultaten zet.

Deze pins zijn paars in plaats van rood, zodat jij als gebruiker weet dat het om een Google Maps reclame gaat. De reclames kun je zowel in de app als op de desktop-versie verwachten. Google maakte de komst van advertenties in haar navigatie-app bekend via een blogpost. Wanneer deze gesponsorde pins zullen verschijnen is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu